4 Nisan 2012 Çarşamba

Sudan Gelen Mucize


Hayatımızı sağlıklı sürdürebilmemiz için gerekli en önemli besin öğesi sudur. Vücudumuzun %65 i sudan oluşmaktadır. Yemek yemeden hayatta 40 gün kadar kalabilirken su içmeden hayatta kalmak mümkün değildir.









Su, vücudumuzun hemostazını (kendi kendine olabilecek bir kanamayı önleyen veya herhangi bir nedenle başlayan bir kanamayı durduran süreçlerin tümü) sağlarken; kan dolaşımını ve toksik maddelerin vücuttan atımında da yardımcı olur.
Hayatımız için en önemli yaşam kaynağı olan suyun yapısının da sağlık açısından oldukça önemlidir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda alkali özelliği olan suların sağlık açısından öne çıktı. PH’ı yüksek yani alkali suyun en önemli özelliği diğer sulara göre daha fazla oksijen içermesidir. Alkali sularda bulunan hidroksi radikalleri vücutta zararlı etki gösteren bakteri, virüs ve mikropların yapıtaşlarını değişime uğratarak etkisiz hale getirir. Besinler sindirildiğinde asit ortamı oluşur. Bu atıklar idrar veya solunum yoluyla dışarı atılır. Bu zararlı atıkların tamamını dışarıya atamadığımızda vücuttaki asit düzeyi artar ve böylece asidoz (kanda asidik maddelerin artışı) oluşur bu da yaşlanmayı tetikleyen en önemli problemlerdendir. pH değeri yüksek doğal mineralli sular; yaşla birlikte artan asidozu azaltarak yaşlanmaya karşı koruyucu bir görev üstlenir. Kandaki asidi dengeleyen bikarbonat iyonlarının artmasını sağlayan bu sular, yağ asitlerini çözer, nötralize eder ve böbrekten atımını kolaylaştırır. pH değeri yüksek doğal mineralli suların diğer önemli bir etkisi de kan akımını kolaylaştırarak vücudun daha sağlıklı olmasını sağlamasıdır.

Vücutta Oluşan Asidik Ortam Kanser Hücrelerini Kuvvetlendiriyor…

Kanserli hücreler asidik ortamda kuvvetlenir. Kanserli hastalarda en önemli ortak paydalardan biri de vücut sıvılarındaki asidik ortamın varlığıdır.
Birçok çalışma gösteriyor ki; kanserli hastalarda ortak paydalardan biri de vücut sıvılarındaki asidik ortamın varlığıdır. Eğer vücuttaki asidoza maruz kalan hücre sayısını ve asidoz süresini azaltabilirsek kanser oluşumunu da engelleyebiliriz.

Hamile ve Emziren Kişilerde Magnezyum İhtiyacı Arttığı İçin Magnezyum İçeriği Yüksek Sular Tercih Edilmeli…

Su doğal mineralleri içerisinde barındırır. Ca, Na, K ve Mg içeriği ve pH değeri yüksek suları tercih etmelisiniz. Suyun içerisinde bulunan magnezyum; vücut için çok önemlidir. Vücutta enerji metabolizmasında etkin bir göreve sahip olan magnezyum metabolik aktivitelerde aktif rol oynar. Kofaktör yani bazı enzimlerin aktif hale gelmeleri için protein yapısında bulunmayan metal iyonlarının düzenlenmesinde rol oynar. Ayrıca magnezyum bazı enzimlerin aktif hale gelmeleri için protein yapısında bulunmayan metal iyonları birçok enzimin yapısına katılır, kemiklerin güçlenmesini kalsiyumla birlikte büyük etki sağlar. Kan basıncının karbonhidrat metabolizmasında önemli bir yere sahiptir. Proteinlerin yapım aşamasında yer alır. Hamile ve emziren bayanlarda magnezyum ihtiyacı arttığı için su magnezyum içeriğinden dolayı tercih sebebi olabilir.

Vücutta Azalan Magnezyumu Doğal Mineralli ve pH değeri Yüksek Su ile Takviye Edin…

Sporcular ve yoğun egzersiz yapan bireylerde hem ihtiyacı yerine koymaya yardımcı olması hem de hidrasyonu sağlaması açısından alkali değeri yüksek ve doğal mineralli su tercih edilebilir. Yaşlılıkta azalan besin tüketimi ve fazla ilaç kullanımına bağlı olarak vücutta azalan magnezyum miktarını arttırmada yardımcı olması için yine mg içeriği yüksek su tercih edilebilir.

Yeterli Kalsiyum Alınmadığı Durumlarda Kilo Verme Süresi Artabilir…

Suyun içerisinde bulunan bir önemli mineral de kalsiyumdur. Vücutta kemik ve diş yoğunluğunu oluşturmada en önemli görev kalsiyumdur. Doğal mineralli sularda yer alan kalsiyumun sinir ve kas işlevlerinin devamında aktif rolü vardır. Yeterli kalsiyum alınmadığı durumlarda kilo vermede azalmalar olabilir, kan basıncında artış, kemik yoğunluğunda azalma ve diş çürükleri, kas ağrıları ile krampları görülebilir. Kalsiyum kanın pıhtılaşmasında da oldukça önem taşır. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan alkali sular özetle; kanseri önlemede, serbest radikallerle savaşmada, yaşlanmayı geciktirmede ve asidozu engellemede bize yardımcıdır. pH değeri yüksek doğal mineralli sular vücudumuzun en önemli besin öğesi olan su için en iyi tercihtir.

Mehlika Öktem
Diyet Uzm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder