1. Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. Bu
kanser hücreleri birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde
görülmezler. Doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık
kanser hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin
testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.
2. Bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser
hücreleri oluşabilir.
3. Kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman
kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
4. Bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret
eder. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı
olabilir.
5. Çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti
değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.
6. Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
6. Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
7. Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları
da yakar, yaralar zarar verir.
8. Kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün
küçülmesine yol açar. Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha
fazla yok olmasına yol açmaz.
9. Kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla
toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da
yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik
düşer.
10. Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve
dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. Cerrahi işlem de kanser
hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.
11. Kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için
ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.
KANSER HÜCRELERİ AŞAĞIDAKİLERLE BESLENİRLER:
a. Şeker kanser besleyicidir. Şekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli bir
gıdası kesilmiş olur. NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar
zararlı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı
veya molastır, ama az miktarda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak
kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu veya deniz
tuzudur.
b. Süt vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus
üretmesine neden olur.
Kanser
mukusla beslenir. Süt yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek kanser hücreleri
aç bırakılabilir.
c. Kanser hücreleri asit ortamda gelişirler. Et
temelli diyet asittir ve sığır eti veya domuz eti yerine bol balık ve az tavuk
eti yemek en iyisidir. Ette, özellikle kanserli kişilere zararı olan, canlı
hayvan antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.d. %80 taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ve biraz meyveden oluşan bir diyet vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş gıdalardan oluşabilir. Taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını hızlandıran canlı enzimler içerirler. Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. Enzimler 40 oC'de yok olurlar.
e. Yüksek kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan
uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir seçenektir ve kanserle savaşan özellikleri
vardır. Bilinen toksinler ve ağır metaller içeren musluk suyu yerine arıtılmış
veya filtrelenmiş su içiniz. Damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.
12. Et proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim
enzimi ister. Bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür ve daha çok toksin
birikimine neden olur.
13. Kanser hücrelerinin duvarları sert protein ile kaplıdır. Et yemekten
kaçınarak veya azaltarak, kanser hücrelerinin protein duvarlarına saldıran enzimler
daha çok açığa çıkar ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok
etmelerini sağlar.14. Bazı destek maddeleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, EFA'lar v.s..) bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmesine yardımcı olur. E vitamini gibi diğer destek maddelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyac olmayan hücrelerin atılmasının normal yolu olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.
15. Kanser zihinsel, bedeni ve ruhsal bir
hastalıktır. Öngörülü ve olumlu bir ruh kanser savaşçısını muzaffer yapar.
Öfke, affetmezlik ve acı bedeni stresli ve asitli bir ortama sokar. Seven ve
affeden bir ruha sahip olmayı öğrenin. Sakin olmayı ve hayatın tadını çıkarmayı
öğrenin.
16. Kanser hücreleri oksijenli ortamda gelişemezler.
Günlük egzersizler ve derin nefes alma hücre düzeyine kadar daha fazla oksijen
alınmasına yardımcı olur. Oksijen terapisi kanser hücrelerini yok etmek için
diğer bir yöntemdir.
JOHN
HOPKINS HASTANESİNDEN KANSER GÜNCELLEMESİ
1. Mikrodalga fırına plastik kap ve ambalaj koymayınız.
2. Dondurucuya su şişesi koymayınız.
John Hopkins Hastanesi bunu yakın bir zamanda bülteninde yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp Merkezi tarafından da yayınlanmaktadır. Dioksin kimyasalları kansere, özellikle de göğüs kanserine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun hücreleri için son derece zehirlidir. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu plastiğin içindeki dioksinin salınmasına neden olur.
Castle Hastanesi Sağlıklılık Programı Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu sağlık tehdidini anlatmak için yakınlarda bir televizyon programına çıktı. Dioksinleri ve bizim için ne kadar kötü olduklarını anlattı. Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fırınlarda ısıtmamamız gerektiğini söyledi. Bu özellikle de yağlı yiyecekler için geçerli. (İngilizce metindeki fat sözcüğünün gerçek anlamı hayvansal yağdır.) Söylediğine göre yağ, yüksek sıcaklık ve plastik kombinasyonu dioksinin gıdaya geçmesine ve sonunda vücudumuzun hücrelerine ulaşmasına neden olmaktadır.
Bunun yerine kendisi yemekleri ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam kaplar veya seramik kaplar kullanılmasını tavsiye etmektedir. Yani hazır yemek ve çorbalar ısıtılmadan önce ambalajından çıkarılıp uygun kaplara konulmalıdır. Kağıt uygundur, ama kağıdın içinde de ne olduğu bilinmemektedir. Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakın bir zamanda fast food restoranlarının plastik köpük kaplardan kağıt kaplara döndüğünü de hatırlattı. Nedenlerden bir dioksin sorunuydu. Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüş yiyeceklerin mikrodalga fırında pişirilmesinin aynı derecede sakıncalı olduğunu da söyledi. Yiyecekler radyasyona maruz kalıp ısınıca, yüksek sıcaklıkta plastiğin içindeki zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadır. Yiyecekler plastik yerine kağıt havlu ile örtülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder